Националният стадион "Васил Левски" ще може да бъде запълнен на 50% за утрешния финал за Купата на България между Арда и ЦСКА.

Това стана ясно след днешната среща между служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на ЦСКА. От страна на футболния клуб се явиха изпълнителният директор Пламен Марков и тарторът на агитката Иван Велчев.

Така на финала, който започва утре от 19:30 часа, ще могат да присъстват около 22 000 души.

До момента важеше правилото за 1000 човека в сектор, което означаваше 4000 души на стадиона. Естествено, че тази бройка бе крано незадоволителна за феновете на ЦСКА.

В последната седмица "червените" фенове отправиха десетки призиви към институциите да бъде отворен "Васил Левски" на поне 50%.

Очевидно срещата е постигнала желания резултат, като се очаква феновете на ЦСКА да разграбят почти всичките допълнително отпуснати билети.

"Срещата беше мното кратка, ползотворна. По общо виждане на нас като ръководство на ЦСКА, на фенската организация, включително и на министерството на здравеопазването се взе решение да бъде отворен капацитета на стадион с 50% от възможностите. Ние сме доволни. Благодаря на служебния министър на здравеопазването за този компромис, за този жест.

Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радвма се за хората, които ще могат да посетят този мач, защото има сериозен интересн. Надявам се от професионалната лига да се справи на време. Ние ще контактуваме с ръководството на професионалната лига, билетите да бъдат отпечатани и да бъдат пуснати в продажба. Ние желаехме такава среща да има и по-рано, но тя не зависи от нас. Има органи, които решават това. Има 24 часа, които са на разположение. Билетите ще бъдат продавани вероятно и по касите на "Васил Левски", заяви Пламен Марков.