Драматичният финал на сезона в Първа лига нажежи до червено страстите при треньорите на ЦСКА и Лудогорец.

Въпреки че "армейците" спечелиха вечното дерби с "Левски", наставникът Саша Илич призна, че не може да се зарадва, щом тимът му е изпуснал шампионската титла. И дори загатна, че бъдещето му в ЦСКА е доста неясно.

"В момента съм емоционален, защото изиграхме фантастичен сезон. Изключително съм горд от момчетата. Сами се борихме срещу всички. Спечелихме 84 точки. Не играхме срещу отбори, които излизаха с юноши, нямахме продължения по 12-15 минути, не се гледаше ВАР, когато трябваше да се гледа за нас. Единствената глупост, която направихме през сезона, бе срещу Септември, когато не проявихме феърплей.

Въпреки тази победа днес срещу най-големия ни съперник Левски, остава горчинвина и искам да продължа напред. Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства. Може да нямаме някакви изключителни качества, треньорът да не е съвършен, но имаме момчета с изключителен характер. В началото на сезона беше немислимо да се борим за титлата, но мач след мач вярвахме, че можем да я спечелим. В началото всички знаете, че имаше бойкот, стадионът беше празен. Започнахме да връщаме феновете. 84 точки са много, но се оказаха недостатъчни за титлата.

Не мога да кажа, че ни е липсвало нещо. Може би една конкретна дузпа. Но в някои мачове и ние имахме късмет. Левски изпусна дузпа в предишното дерби. Горд съм с целия отбор, но е изключително трудно да се бориш сам, когато всички са срещу теб.

Колкото до бъдещето ми като треньор на ЦСКА - ще говорим в следващите дни. Във футбола никога нищо не е сигурно. Разберете ме, че не искам да говоря за моето бъдеще, защото когато си победил вечния противник, но не си спечелил титлата, е много тежко. Докато бях футболист, нямаше как да кажа, че един сезон е успешен, при положение че не си спечелил нито един трофей, но аз съм изключително горд с момчетата", завърши Саша Илич.

На другия полюс бе настроението при Ивайло Петев, който нарече шампионската титла за Лудогорец заслужена, макар и спечелена по този толкова труден начин.

"Първо, аз искам да благодаря на собствениците ни за доверието, което ми дадоха. За мен най-важното бе да спечелим шампионата. Честитя на всички в нашия клуб 12-ата поредна шампионска титла. Радвам се, че бързо излязохме от трудната ситуация. Честитя на момчетата, които с всяка тренировка искаха да се подобряват и мисля, че заслужихме титлата. Благодаря на момчетата, те се справиха по най-добрия начин.

Снимка: Getty images

При всички положения, този път беше по-трудно. Нашата работа е да се адаптираме и да извлечем максимума от играчите. Направихме добър колектив и симбиоза между треньорите и играчите и в очите им се виждаше, че искаше да победят. Имаше много трудни мачове, но мисля, че заслужихме 12-ата шампионска титла", направи сравнение наставникът на Лудогорец спрямо първата титла на тима, която отново бе под негово ръководство.

Ние трябва да изглеждаме много по-добри, но по-важна е мотивацията на момчетата в тренировките. Ще се подобрим. Игор Тиаго ни напуска и ще търсим заместник, а и не само на неговата позиция. Времето е малко за подготовка, но ще се стремим да подготвим отбора по най-добрия начин", завърши Ивайло Петев след гарантирането на 12-ата шампионска титла на разградчани.