Кошмарната серия на Сан Марино без победа в официален мач вече наистина ще достигне кота "20 години". Симпатягите от малката страна за последно печелят на 28 април 2004-а с 1:0 срещу Люксембург, а сега имаха две възможности да прекъснат сушата, но не успяха и при двата случая.

След като преди няколко дни загубиха с 1:3 у дома от Сейнт Китс и Невис, в неделната вечер те получиха втори шанс срещу същия съперник, но отново не успяха. Пак не беше техният ден. Но този път поне националите на Сан Марино не загубиха, завършвайки 0:0 във втория си мач срещу карибския съперник.

Едно е ясно - домакините със сигурност дадоха всичко от себе си, като дори и статистиката говори за това. Три точки удара във вратата на съперника, още три извън нея, както и един блокиран изстрел.

Така само няколко дни, след като вкараха на Сейнт Китс от "най-красивата дузпа", както написа придобилият култов статут фен профил на Сан Марино в "Туитър", сега футболистите не успяха да отбележат, но и не допуснаха загуба.

По традиция във въпросния профил срещата бе следена в реално време, но не с такъв ентусиазъм както преди няколко дни, когато двата отбора играха за първи път. И в крайна сметка всичко бе обобщено така - "Краен резултат - равенство. Добра работа, момчета. Играхме толкова добре, но не си подарихме победата. Вълнувам се от това какво ни очаква в Лигата на нациите".

Следващите мачове на отбора пак са контроли - срещу Словакия и Кипър в началото на юни, а през есента идват двубоите в Лигата на нациите с Лихтенщайн, Гибралтар или Литва, както и един приятелски двубой с Молдова.