Пълен хаос настъпи в нигерийската столица Абуджа, след като националния отбор на страната пропусна да се класира на Световно първенство по футбол.

Тимът на Нигерия винаги бе сред обичайните участници на Мондиал, като в последните 30 години пропусна само шампионата в Германия през 2006-а.

Сега нигерийците трябваше да победят Гана у дома след нулевото реми в Акра преди дни, като очакванията бяха това да се случи без проблем заради доста по-качественият като индивидуалности тим на Нигерия.

Това обаче не се случи. Мачът завърши 1:1, а след куп пропуски Нигерия не успя да победи Гана и отпадна заради все още действащото в Африка правило за голове на чужд терен.

Резултатът предизвика истински хаос по трибуните на 60-хилядния Национален стадион, а огромна част от феновете нахлуха на терена в опит да линчуват своите играчи. Други започнаха да чупят седалките и огражденията на стадиона, а трети хвърляха бомбички по игрището.

На целия стадион гледката наподобяваше военни действия, но за щастие всички играчи вече се бяха прибрали в съблекалнята и полицията успя да ги предпази от фенския гняв. Играчите на Гана и Нигерия са стояли заключени почти два часа след мача, докато обстановката на стадиона се успокои.

Заради целия създаден хаос, се очаква Нигерия да получи мого тежко наказание, а първите предположения са за забрана на домакинските мачове в страната за две или четири години.