Родният футбол сътвори поредния парадокс, след като Съдийската комисия на ФИФА съобщи кои са реферите, получили одобрение да бъдат част международни мачове през 2023-а.

Българите в този списък са 33, което е с двама повече от настоящата година.

В списъка впечатление направиха имената на Ивайло Стоянов и Георги Димитров, които са одобрени от ФИФА за ВАР арбитри и през следващата година ще могат да получават международни наряди.

Любопитното около тях е, че преди малко повече от месец, след едноличното нареждане на Борислав Михайлов, правата на тези двама рефери бяха спрени, заедно с правата на още трима техни колеги.

Мотивът бе, че представянето им е незадоволително и те няма да свирят двубои в професионалния футбол до март. Това обаче не попречи на БФС да изпрати имената им на ФИФА, а двамата да получат одобрение от най-високо ниво

Парадокс, в който двама човека очевидно имат ниво да бъдат ВАР арбитри на международни ниво, но нямат такова за Първа и Втора лига.

Иначе девет на брой на нашите главни съдии с одобрение за международния футбол. Това са Георги Кабаков, Георги Давидов, Никола Попов, Драгомир Драганов, Волен Чинков, Радослав Гидженов, както и дамите Християна Гутева, Кристина Георгиева и Галя Ечева.