Сенегал е първият отбор, който пристигна на територията на Катар преди старта на Световното първенство.

"Лъвовете от Теранга" стартират участието си в понеделник с мач срещу Нидерландия, като първи от останалите отбори пристигнаха на катарска земя.

Това обаче се случи без голямата звезда на тима - Садио Мане, който е включен в официалния състав, но не слезе от самолета с останалата част от делегацията.

Мане е контузен, това е вън от съмнение, но надеждите са, че той все пак ще успее да запише минути на Мондиала, а според последните информации, в Сенегал дори използват шамани и алтернативна медицина, за да излекуват голямата си звезда.

Именно заради това той ще се присъедини по-късно към останалите си съотборници, сред които на линия бяха Едуард Менди и Калиду Кулибали от Челси, както и доскорошният играч на ПСЖ - Идриса Гей.

С прекачване през Париж, където събраха по-голямата част от играещите в Европа футболисти, сенегалците кацнаха в Доха, облечени в традиционни за страната облекла.

В близките часове и дни в Катар ще пристигнат и останалите отбори, част от които вече са на лагери в Европа или Обединените Арабски Емирства.

Но първи в Катар стъпиха сенегалците, а в страната веднага приеха това като добра поличба за действащите първенци на Африка.