Манол Иванов е първият кандидат за президентския пост на БФС, който официално внесе своите документи.

Той е първият и единствен до момента вписат за Конгреса кандидат, за когото клубовете в страната ще могат да дадат своя глас. Кандидатурата на Иванов е издигната от столичната футболна академия Арес.

Бизнесменът, който е син на легендарния играч на Левски - Александър Манолов, при всички положения е най-малко познатият кандидат в очертаващата се доста интересна битка на 15 март.

На този етап в битката ще влязат Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Иванов - Гонзо, както и изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов.

Очакват се обаче и доста интересни имена, а по повод издигането на Гонзо и Касабов, Манол Иванов заяви:

"Влизам с изключително голям хъс, нагласа, че имам възможностите и компетенцията да променя нещата. Преди две години, когато бяха онези два Конгреса - легитимният и нелегитимният, този резултат от 240 срещу 242 гласа, показа, че футболната общественост е започнала да узрява.

Сега сме повече кандидати, аз бях заявил, че ще водя позитивна и колегиална кампания, не бих искал да казвам нищо лошо за останалите кандидати, появиха се доста и започнаха нещата да изглеждат трагикомични. С кандидатурата на господин Михаил Касабов, издигната от Славия и изказването на господин Венци Стефанов, се получава конфликт на интереси.

Човек, който ще организира Конгреса, се кандидатира за президент, за мен това е недопустимо. Господин Венци Стефанов каза, че топва е най-компетентния и подходящ за този пост, но досега къде беше господин Касабов? Господин Георги Иванов, когато му се даде през 2014 година пълната влас в Левски, какво постигна? От две години постигнал ли е нещо с националните отбори?

Това ръководство трябва да си отиде, защото в 90% от програмата им нищо не е постигнато. Всичките кандидати искат промяната, но всеки има и плюсове, и минуси. Моята кандидатура си я оценявам за доста положителна, в голям процент смятам, че ще успея. Имам и компетенцията, не съм зависим. Мога диалогично с всички клубове да променя нормативната уредба, да работя с държавата. Това ме прави подходящият кандидат за президент на БФС. На 12 февруари Изпълкомът прие регламента за провеждане на Конгреса и съответните комисии, само че регламентът все още не е публикуван".