Бразилският треньор на Лудогорец - Пауло Аутуори, направи интересно признание пред изданието "Journal do Brazil" в родината си.

Опитният специалист сподели, че наличието на много чужденци в Лудогорец, определено влияе негативно на българският национален тим, който трудно би достигнал постиженията си от 1994-а.

Аутуори също така засипа страната ни с похвали и сподели, че е очарован от видяното.

"Избрах България, защото получих възможността да работя на по-високо ниво, да свърша по-дълбока работа.

Такова нещо в Бразилия нямаше как да получа. А и имах възможността да участвам в евротурнирите. Ето, сега сме в групите на Лига Европа.

Преди да дойда не познавах изобщо България, но съм много приятно изненадан.

Това е една прекрасна, много красива страна, има множество и прекрасни курорти - морски и планински. Идват много скандинавци, турци, германци да почиват тук. Наистина се наслаждавам.

Колкото до Лудогорец, това е страхотен клуб, който е организиран много професионално. Честно казано, нивото му е много по-високо от това на много от грандовете в Бразилия.

В момента това е най-силният клуб в България, макар че градът му се намира на 400 километра от столицата София.

Имам цели деветима бразилци в състава, един от тях е вратарят Ренан, който играеше в Ботафого и няма как да не го познавате. Имаме няколко българи, румънци, поляци. Щабът е добър също.

Но има един проблем. Тъй като имаме много чужденци в състава, страда националният отбор на България. Трудно вече могат да стигнат до отбора от 1994 г., с който взеха бронз на Световното", сподели опитният специалист.

 https://sja.sportradar.com/w/DirBG/43840-54403/023100