Пеп Гуардиола отказа да критикува звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд за пропуските, които се оказаха с голяма тежест при домакинското 1:1 срещу Челси.

Норвежката машина изпусна три чисти положения, а за неговите стандарти това е странно. Гостите можеха и да победят, след като водеха до последните минути, но Родри донесе точката на шампионите на Англия и Европа.

Критиките към Холанд дойдоха от медии и анализатори, тъй като той отправи 9 удара, някои от които - от упор, но не порази целта. Всъщност, само два от шутовете му изобщо бяха спасени от вратаря Джордже Петрович, при това - рутинно.

"В следващия мач ще вкара - вдигна рамене Гуардиола. - Не съм аз човекът, който ще го критикува. Та аз съм вкарал 11 гола за цялата си кариера! Ерлинг има два пъти повече само този сезон.

Моите статистики бяха доста по-лоши от неговите - по един гол на година. Така че - не го виня или критикувам.

Отправи удари, не се получи нито за него, нито за отбора. Има и такива мачове."

В същото време обаче медиите на Острова сочат с пръста на обвинението към Холанд за друго. На излизане от терена бесният норвежец изблъска грубо оператор, който го снимаше в близък план.

После направи същото с длъжностни лица на входа на тунела към съблекалните, а и подмина човек от щаба на Челси, който му подаваше ръка за поздрав след края на мача - традиция не само в Англия.