Уелската футболна легенда Гарет Бейл изненадващо обяви, че прекратява своята активна кариера едва на 33 години.

Бившият играч на Саутхемптън, Тотнъм и Реал Мадрид оставя зад себе си кариера с пет титли в Шампионска лига, три титли в Ла Лига и три титли от Световното клубно първенство.

Бейл обяви оттеглянето си с емоционален пост в социалните мрежи. Той за последно игра в американския Лос Анджелис, с който стана шампион на Мейджър Лийг Сокър.

"Чувствам се много привилегирован, че осъществих мечтата си да играят спорта, който обичам. Той ми даде най-добрите моменти в живота. Бях на най-високото ниво в 17 сезона и това е незаменимо, независимо какъв ще е следващият епизод в живота ми.

От първото ми докосване в Саутхемптън до последното ми в Лос Анджелис, оформих кариера, от която съм горд и благодарен. Играх за страната си 111 пъти и бях капитан, а това е сбъдната мечта. Невъзможно е да изразя цялата си благодарност към всички, които ми помогнаха в това приключение. Тези хора промениха живота ми и оформиха кариерата ми по начин, за който не съм и мечтал, когато започнах да играя на 9-годишна възраст.

Към моите клубове Саутхемптън, Тотнъм, Реал Мадрид и Лос Анджелис и към всички мениджъри, треньори, хора от щаба, съотборници, фенове, приятели и семейство, вашата роля е незаменима", написа Бейл, който благодари още на своята съпруга и деца.