Мачът на футболните ни национали срещу Унгария на 26 март ще е без публика.

БФС вече е известил УЕФА и унгарската страна, че двубоят няма как да се проведе при нормални условия при мерките, взети у нас за спирането на разпространяването на вируса Covid-19.

Чака се официално потвърждение от европейския футболен център, но то е формалност.

Така след 2 седмици двата тима ще играят едва пред 80 зрители - по 40 ВИП гости от двете делегации, определени от футболните федерации на България и Унгария.

А плановете бяха на този двубой да пристигне Виктор Орбан, премиерът на страната-гост.В София имаше готовност той да седне в ложата на стадион "Васил Левски" за плейофния мач, който може да отвори вратата за Евро 2020 на един от двата тима.

Победителят ще играе срещу Исландия или Румъния за място на първенството.

Новините от последните дни за пламнали епидемии в Европа обаче хвърлят тежка сянка не само върху важния за България мач. И всичко с гриф "важно" в спорта изобщо отива някъде на заден план.

Говори се дори, че самото Евро 2020 е под въпрос, като със сигурност мачове не би трябвало да има в Италия и Дания - двете държави в Европа, където заразата се разпространи най-бързо.

Футболният съюз ще заседава отделно, за да намери начин за възстановяване на средствата на феновете, платили вече билетите си.

Близо 1500 унгарци бяха купили места на "Васил Левски", а българите са над 2000.