Колосалните финансови изисквания на Килиан Мбапе са на път да осуетят преминаването му в Реал Мадрид това лято.

Информацията е на авторитетното издание Marca, като се разкриват стряскащи детайли от сложните преговори. А източникът на вестника цитира високопоставен директор в Реал, чиито точни думи за Мбапе били "той е подвластен на парите".

В момента френският национал определено е номер 1 по заплата в света на футбола и ще се опита да запази лидерската си позиция и след евентуален трансфер в Реал. Но това просто няма как да се случи.

При разговори с ръководството на мадридския гранд Мбапе е пожелал общо 240 милиона евро за себе си, за да премине на "Сантяго Бернабеу". Плюс важно уточнение - в тази сума не влизат парите, които Реал трябва да плати на ПСЖ като трансферна сума, а те ще са поне още 150 милиона евро.

И още нещо любопитно - надеждите на всички в Реал да избият част от разходите са били попарени, защото Мбапе е настоял да задържи 65 процента от рекламните си права. Което означава, че за всяка продадена фланелка с неговото име Реал ще получава едва една трета от печалбата.

Затова от Marca са категорични, че към този момент преговорите между двете страни са замразени. Поради простата причина, че ако Мбапе не намали колосалните си изисквания, сделката няма да е по силите дори на финансов мастодонт като Реал Мадрид.

Като към този момент далеч по-вероятна изглежда опцията испанският гранд да подпише предварителен договор с френския нападател и да го привлече без трансферна сума след една година.