Поредният човек с голяма репутация във футбола и световна известност, който попада пред мерника на испанските данъчни закони, се оказа Карло Анчелоти.

Прокуратурата в Мадрид поиска 4 години и 9 месеца затвор за италианския треньор на Реал, който е укрил сумата от 1 062 079 вро за данъчните години 2014-а и 2015-а.

Това е нарушение от времето, когато за първи път Карло бе начело на Реал, където в момента кара втория си период като треньор.

Между 2013 г. и 2015 г. наставникът спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство с гранда.

Обвинението е, че за този период Анчелоти е изплатил данъци само върху заплатата си, но не и върху бонусите, както и имиджовите и рекламни договори.

Оказва се, че по това време специалистът е имал контракт с компания, регистрирана на Вирджинските острови, която е защитавала именно имиджовите му права срещу 25 милиона евро. Тези пари не са обложени в Испания, въпреки че именно там е работил в доста дълъг период треньорът.

Обвиняемият има 40-дневен срок да се яви в съда, като максималната присъда за такова нарушение е почти петгодишна.

Но е почти изклучено да се стигне до ефективно влизане зад решетките. Досега дела срещу мегазвезди като Лео Меси и Кристиано Роналдо, отново от испанските власти, завършваха със споразумение и платени сериозни суми като обезщетение от обвиняемите.

Като при тях ставаше дума за нарушения в далеч по-големи размери.