Пирин все така лети високо, а пък Славия е все така затънал, дори и след битката между два от намиращите се в дъното на таблицата тимове.

Те направиха реми 1:1 на "Христо Ботев" в Благоеград, като точката бе първа за Славия от началото на август, а "белите" продължават да нямат победа във вече десети мач.

Наистина ужасяваща ситуация за най-стария столичен клуб, който поне с днешната точка се измъкна от дъното на класирането и е предпоследен с 5 пункта, само един повече от Етър.

Пирин пък е на обратния полюс на настроението, макар до съвсем скоро благоеградският тим да бе този в най-слаба форма в шампионата.

Само за три кръга обаче "орлетата" записаха три победи, а макар днес успех №4 да нямаше, то и ремито няма да бъде прието като провал, защото точките се трупат, а Пирин вече е 12-и с 11 точки.

А и ремито не е толкова лош резултат за Пирин, защото Славия успя да поведе в този мач още в 13-ата минута, когато точен за гостите бе Сибири Кейта.

Но непримиримият дух на "орлетата" от Югозапада отново бе факт, защото те не се предадоха до самия край, а след няколко пропуска, все пак заслужено успяха да изравнят десет минути преди края.

Голът вкара Андрей Йорданов, а с това двата тима поделиха точките.