Английските национали ще имат до себе си подкрепата на приятелки и съпруги по време на Мондиала в Катар - тема, която е неизменна за световните първенства от времето, когато Виктория Бекъм водеше орда красиви момичета из стадионите, където играеха "трите лъва".

Медиите на Острова ги нарекоха WAGs - "жени и приятелки", като за тях се пише около голямо първенство почти толкова често, колкото и за самите футболисти.

В случая темата отново е любопитна. Английската футболна асоциация е пратила човек да проучи условията за женския отбор в отбора, като с него е пътувала и Кати Гудланд, съпруга на капитана Хари Кейн.

Нещата са наистина сериозни - изборът е паднал на курортния остров Банана, край бреговете на Доха, където ще остане за месец круизният кораб "Поезия" - четиризвезден, предлагащ всички удобства и лукс, за да се чувстват идеално половинките на английските национали.

Нощувката там струва минимум 155 евро (има каюти и по 500, а апартаментите стигат до 1200), а ФА е запазила целия кораб за семействата.

Футболистите ще бъдат настанени в хотел "Souq Al Wakra" в покрайнините на Доха, който далеч не е най-луксозният наоколо.

Но е избран със специалната препоръка на Дейвид Бекъм, който познава отлична града и страната - от пет години е лице на домакинството на Мондиала.

Според легендата на англичаните това е мястото, което дава най-големи удобства като локация, близост до тренировъчните бази, отделеност от околния свят и други критерии, търсени при избора.