Манчестър Юнайтед премахна всички продукти с нападателя Мейсън Грийнууд от клубния си магазин, както и в официалния уеб сайт.

Младият голаджия беше арестуват от местната полиция в неделя, след като неговата приятелка Хариет Робсън го обвини в побой и представи доказателства със снимков, видео и звуков материал.

Преди часове от Юнайтед обявиха, че Грийнууд няма да е част от отбора докато тече разследването срещу него. Всякакви продукти с неговото име или лик са премахнати, а основният му спонсор Найк се оттегли от подкрепата за него.

20-годишният Грийнууд, който е част от академията на "червените дяволи", още не е коментирал обвиненията, но изгледите пред него не са никак добри. Законодателството на Острова почти винаги води до ефективна присъда затвор при такова провинение, особено когато става дума за популярна личност.

Междувременно и някои от съотборниците на Грийнууд изразиха позиция по любопитен начин. Кристиано Роналдо, Давид Де Хея, Пол Погба и дори близкият приятел на Грийнууд - Маркъс Рашфорд, вече не го следват в Инстаграм.