Световното първенство в Катар продължава да затвърждава реномето си на най-странното и различното във футболната история.

На фона на всички скандали, странности и тотално различни неща, сега организаторите шокираха с ново предложение.

За всички е ясно, че въпреки мащабното строителство и неограниченият ресурс, малката страна няма достатъчно място за всички фенове. Сериозна бройка фенове ще спят в съседните ОАЕ, Саудитска Арабия или Бахрейн, като ще отскачат до Доха само за мачовете на любимите си тимове.

Поредното предложение за решаване на част от проблема ще е поставянето на 1000 бедуински палатки в пустинята, с предтекст, че се цеи пресъздаване на типична местна обстановка.

Самите палатки обаче ще имат доста от удобствата на една хотелска стая, а 200 от тези палатки дори ще са със статут на VIP.

Не е ясно дали тази идея ще допадне на феновете, но вероятно доста от тях ще предпочетат бедуинска палатка недалеч от Доха, вместо полет след мача до Рияд или Абу Даби.

По последни данни Катар разполага с 30 000 хотелски стаи, което е крайно недостатъчна бройка за очакваните над 1,5 милиона фенове, които ще бъдат разположени на практика в един град - столицата Доха.

Парадоксът е, че към днешна дата огромен процент от тези стаи са блокирани и не могат да се запазват от феновете. Те са блокирани за отборите, гостите на ФИФА и медиите.

Когато все пак тези официални за Мондиала лица уредят своя престой, свободните стаи ще бъдат пуснати за свободно запазване от страна на фенове.

Друга революционна идея осве бедуинските палатки са круизите. Правителството на Катар вече се е договорило с някои от топ компаниите за круизни екскурзии, които ще откарат корабите си край Доха, където също ще се осигурят значителен брой допълнителни легла.