Днес е последният ден от квалификациите за Евро 2024, а от всичките 10 групи, остана само една въпросителна. Тя е в група "D", където Хърватия и Уелс ще се борят за последна директна квота за шампионата на Стария континент.

Тази вечер от 21:45 часа наше време Уелс посреща вече класиралия се тим на Турция в мач, който ще може да наблюдавате по Diema Sport 2, докато по същото време Хърватия посреща Молдвова на "Максимир" в Загреб.

Ситуацията е следната: Турция се класира на Евро 2024 още през октомври и към момента има 16 точки. На второто място е отборът на Хърватия с 13 пункта, като държи съдбата в своите ръце, а трети е Уелс с 11 точки.

За Хърватия сметките са лесни - победа над Армения и Евро 2024 ще бъде сигурно, защото отсъствието на третите в света от форума няма как да не бъде сериозна изненада.

Ако обаче хърватите не успеят да победят ще е от ключово значение какво се случва в Кардиф по същото време. Равен или поражение за "ватрените" в Загреб, придружени от Уелс победа ще означават, че "драконите" отиват на трето поредно Европейско.

Дори двата тима да завършат с равни точки, което е възможен сенарий при равен в Загреб и победа на Уелс, то на Европейско ще отидат "драконите", които имат предимство в директните двубои.

Ако обаче Уелс не спечели мача си срещу Турция, което в никакъв случай няма да е изненада, то тогава няма да има никакво значение какво ще се случи в Загреб.

Все пак и за двата тима не всичко приключва днес, защото завършилият на третото място в групата ще има втори шанс чрез баражите през месец март.

Както Хърватия, така и Уелс има гарантирано място на баражите, където ще трябва да се справи с Полша, Естония и един измежду Финландия, Босна и Украйна.