Селекционерът на Италия Роберто Манчини разкри пред широката общественост какво е било последното желание на Джанлука Виали. Големият нападател, който бе един от най-близките хора на Манчини, почина на 6 януари след битка с рак на панкреаса.

Виали си отиде на 58-годишна възраст, като до последно неизменно бе редом до своя приятел в щаба на "скуадра адзура".

"Той каза, че трябва да спечелим световното първенство през 2026 година и ще бъде с нас", заяви Манчини пред RAI 1.

"Посетих го в Лондон през декември и честно казано, бях малко уплашен. Той се събди, смяхме се, шегувахме се. Каза ми да не се притеснявам и ме успокои. Именно той се опитваше да повдигне духа ми. Каза ми, че трябва да спечелим Мондиал 2026 и че ще бъде с нас. Със сигурност ще бъде там и се надявам скоро да успеем да му посветим велика победа", продължи треньорът.

Двамата дълги години бяха съотборници в Сампдория, а след края на активните си кариери като футболисти работиха заедно и за Италия.

"До 2019-а така и не говори с мен за заболяването си, но тогава вече имаше слухове. Научих от нащ общ приятел, който ми каза, че се лекува и е в позитивно настроение. Винаги е бил боец и не се предаде до самия край. Горд съм, че бях приятел на Джанлука", сподели още Манчини.

Италианците не се класираха за последното световно първенство, но преди това спечелиха Евро 2020.