В сряда са последните четири мача в груповата фаза на Евро 2024, а доста въпроси още търсят отговори.

Някои вече ги намериха.

Какво е ясно дотук:

Германия ще играе срещу Дания на 29 юни (събота) от 22 часа в Дортмунд. Това е осминафинал №2, а първият хронологично е от 19 часа същия ден, когато Швейцария среща Италия в Берлин.

Англия ще излезе на сцената в неделя от 19 часа в Гелзенкирхен, а съперник ще е или Нидерландия, или третият в група Е (един измежду Румъния, Словакия, Украйна и Белгия). Това ще стане ясно в сряда.

В неделната вечер от 22 часа е ред на Испания. Ла Роха ще играе в Кьолн срещу третия от група Е (виж горе) или F (Турция, Чехия или Грузия).

В понеделник, 1 юли, на терена излиза Франция, а съперник ще е вторият от група Е (19 часа, Дюселдорф). Същата вечер в 22 часа Португалия чака Словения или Унгария, ако унгарците изобщо имат шанс да стигнат до тази фаза след мачовете в сряда.

Вторник, 2 юли: Победителят в група Е ще се изправи срещу Словения или Нидерландия (19 часа, Мюнхен), а в 22 часа Австрия ще срещне втория в група F (виж горе).

Твърдо отпаднали са пет отбора:

Шотландия, Хърватия, Сърбия, Полша и Албания. Сигурни за елиминациите вече са 11, унгарците чакат развръзка в последните две групи, където пък 6 отбора търсят последните четири или пет места в осминафиналите.