Историческият финален сблъсък за Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Ривер Плейт вълнува не само света на футбола.

Президентът на Аржентина Маурисио Макри взе отношение по темата, която е най-гореща около предстоящите този месец два мача, които ще решат най-важния трофей в Южна Америка. Копа Либертадорес е еквивалентът на Шампионската лига от европейския футбол.

Бока и Ривер - вечните съперници, никога не са се срещали на такъв финал. Страната, а и континентът, живеят с двубоите, които ще са на 10 и 24 ноември. Домакин на първия мач е Бока, реваншът е на стадиона на Ривер.

Макри обяви, че е натоварил министъра на вътрешните работа на страната Патрисия Булрих със задачата да направи така, че на двата финала да има гостуващи публики.

"Мачовете между Бока и Ривер ще са голямо събитие за всеки аржентинец, цялата страна вече живее с тях - написа в социалните мрежи президентът. - Трябва да има публики и на двата отбора на стадиона".

В Аржентина това е забранено и не се е случвало от 5 години заради голямото напрежение, насилието и нерядко - жертви, на дербитата.

КОНМЕБОЛ, конфедерацията на Южна Америка, вече обяви, че иска за тези двубои да има гостуващи агитки. Те не са от вътрешния футболен календар на Аржентина и не би следвало да са подвластни на правилото, прието там преди 5 г.

Полицията категорично отказваше това да се случи до днес, но намесата на президента на Аржентина ще промени това.