Прокурор в Испания иска 9-годишна ефективна присъда за Дани Алвеш, който се изправя пред съда до няколко седмици за старта на делото срещу него.

Още няма конкретна дата за процеса, но се очаква да е преди Нова година. Алвеш е арестуван и зад решетките без право на пускане под гаранция от януари.

Бразилската легенда бе задържан след жалба на жена в Барселона, която го обвинява в изнасилване в нощен клуб в града. Прокурорът ще иска 9-годишна присъда за сексуално насилие и заплахи.

Присъдите в Испания, ако се докаже вина по тези обвинения, варират между 4 и 15 години. Новината от тази сутрин е, че прокуратурата е готова с документите за делото и обвинителния акт. Алвеш не отрича, че е правил секс с въпросната жена в дискотеката, но това се е случило не насилствено, а с желанието и на двамата.

Малко преди да бъде арестуван през януари, 40-годишният футболист игра за Бразилия на Мондиал 2022 в Катар, а в дните след прибирането му зад решетките бе прекратен договорът му с последния клуб - УНАМ в Мексико.

Алвеш е най-титулуваният професионален футболист в историята, като от два месеца дели първото място с Лео Меси.

Аржентинецът спечели US Open Cup в Щатите с Интер (Маями), което е 43-и отборен трофей в кариерата му.

Толкова има и бразилският бранител, който игра заедно с Меси в Барселона 8 години и половина.