Капитанът на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър, бе освободен от ареста в Сирос, но само след три дни го очаква дело, информират гръцките медии.

Той бе арестуван след сбиване между две британски компании пред бар на остров Миконос, като прекара две нощи в ареста. Освен за побоя, срещу английския национал има обвинения за нападение на полицай, а впоследствие и опит за подкуп.

На излизане от съда Магуайър отказа коментар пред медиите, а неговият адвокат обяви: "Той е свободен човек към този момент".

Медиите в южната ни съседка уточняват, че Магуайър и другите двама задържани имат право дори да напускат страната. След днешното изслушване, присъствието им на делото във вторник не е задължително.

Футболната звезда и още двама негови приятели са се сбили с друга група британци, като според очевидци причината е била в обидните песни срещу Магуайър.

Пияна група мъже в продължение на цялата вечер е скандирала обидни песни за Юнайтед, като доста време играчът е игнорирал случващото се. В крайна сметка обаче негов приятел потърсил саморазправа, след което се намесил и самият Магуайър.

След идването на полицията обаче и настаналата суматоха, човек от компанията на капитана на Манчестър Юнайтед дори ударил орган на реда. Твърди се, че след това в ареста Магуайър и компания предлагали подкуп на полицаите.

Според разказа на очевидеца пред гръцките медии, Магуайър е участвал доста активно в сбиването, като дори е повалил мъж на земята и запонал да го рита в корема.

Часове след изслушването с официален коментар излязоха и от Манчестър Юнайтед:

"След явяването в съда днес можем да отбележим, че делото бе отложено, за да може юридическият екип да разгледа преписката. Хари пледира невинен по всички обвинения. Би било неудачно играчът или клубът да правят други коментари, докато съдебният процес продължава"