България завърши наравно 1:1 в домакинството си на Словения в последен мач от Лигата на нациите.

Така родните национали завършиха на второто място в групата, на две точки от лидера Норвегия, който си осигури промоция в по-горна дивизия на турнира.

Предвид развитието на другия мач от групата, където Норвегия победи Кипър с 2:0, България се нуждаеше от успех с три гола разлика, за да завърши на първо място.

Родните национали опитаха. Започнаха двубоя с обичайния хъс и себераздаване, които видяхме в последните мачове. Момчетата на Петър Хубчев пресираха своя съперник и бяха по-активният тим на терена, макар трудно да стигаха до положения.

Снимка: БТА

По-активната игра даде резултат едва в 68-ата минута, когато България откри.

Страхил Попов получи топката вдясно и направи четвъртата си асистенция в турнира. Той центрира към Галин Иванов, който с глава отбеляза дебютния си гол в националната фланелка.

След гола България рискува. Нужни ни бяха още голове, а това отвори пространства в отбраната ни и словенците се възползваха в 75-ата минута.

Андраз Струна центрира остро, топката попадна в Миха Зайц, който уби ентусиазма ни с първия точен удар във вратата на Георги Петков - 1:1.

Снимка: БТА

До края играчите в бяло опитаха да стигнат до победата, но не успяха да отбележат нов гол, макар чудесна ситуация да се откри пред Ивелин Попов.

Така България изпраща дебютното си участие в Лигата на нациите със смесени чувства. Националният ни тим направи добри мачове и престижни победи, но в крайна сметка остана на втората позиция.

Все пак всички видяха, че в отбора ни има израстване, а следващата цел пред него са квалификациите за Евро 2020, които стартират през март.

Снимка: БТА