Ботев (Пд) изживява тежки времена, като бъдещето изглежда неясно. Трима основни футболисти се разделиха с клуба за един ден - Антонио Вутов, Иван Бандаловски и капитанът Лъчезар Балтанов.

За последния се смята, че е цел на родния му отбор Левски, където в момента тече процес на събиране на свои кадри за сглобяване на боеспособен тим при тежката финансова ситуация.

Не по-лека е тя в Ботев, въпреки че пловдивският клуб поне няма задълженията на софийския гранд. Но след оттеглянето на основния акционер Георги Самуилов преди два месеца, нещата в клуба са неясни.

По неофициални информации футболистите чакат по две неизплатени заплати, а преди срещата с Монтана в петък (1:3) някои от тях са били близо до скандал с ръководството в нежелание да играят.

Засега треньорският щаб, начело с Ферарио Спасов, остава. Той изведе Ботев на тренировка в понеделник, но наставникът каза още в интервюто си веднага след поражението в Монтана, че обмисля да си тръгне.

Снимка: Bulphoto

Още в петък вечерта Спасов е подал оставка, която не е приета от ръководството.

Неговото решение към момента е да остане, но вероятно това ще се промени след мача с Левски в събота, ако в клуба няма новини за това накъде ще се върви в обозримото бъдеще.

Декларация на Клуба на привържениците от снощи потвърждава опасенията, че един от най-старите и популярни клубове у нас е пред нова сериозна криза.

Ето какво пише организацията на феновете:

"Върнете страстта обратно! След 108 години на радост и тъга, върхове и падения, големи победи и големи загуби Ботев Пловдив все още е неразделна част от живота на страшно много хора. Отбор, преминал през войни, смяна на политически режими, икономически сътресения, отбор все още притежаващ третата най-голяма и най-всеотдайната фенска маса в България.

Отново сме изправени до стената и съществуването на отбора ни е застрашено. Задължени сме да продължим делото на нашите предци. Няма как да заличим една светиня, преживяла толкова много! Дългът ни зове да преодолеем и този ад, заради предишните ни успехи и провали, заради безбройните сълзи от делириум и мъка на огромната част от пловдивчаните, интересуващи се от най-великата игра.

Ще преминем и през това, каквото и да ни коства! Няма да се откажем от Ботев Пловдив! Борили сме се и пак ще се борим!

Отправяме апел към жълто-черното семейство за пълно себераздаване в мача срещу Левски. Нека създадем един малък ад (малък заради капацитета на базата ни) за нашите противници и да оставим сърцата си по трибуните и на терена!

Напред канари, победата е наша!".

В събота Ботев приема Левски в мач от седмия кръг в първенството.

Тимът на домакините е едва 11-и в класирането с пет точки от първите си шест мача.

Снимка: БТА