Лудогорец счупи рекорда за изходящ трансфер в българския футбол!

"Орлите" се похвалиха, че сделката за продажбата на Игор Тиаго в белгийския Брюж е номер 1. А точната сума, по думите на спортния директор Георги Караманджуков, е "малко под 8 милиона евро".

Предишното върхото постижение също бе на Лудогорец - при продажбата на Джонатан Кафу в Бордо разградчани прибраха 7.5 милиона евро.

Освен за рекордни постъпления, Лудогорец се е преборил да запази и 12.5 процента от бъдещ трансфер на Тиаго.

В интервю за "Дарик" Караманджуков също така разкри, че Ивайло Петев със сигурност ще запази треньорския си пост.

"Има оферти за доста от нашите състезатели. Ние направихме една много добра есен в Европа. Играхме повече от много добри мачове срещу Рома и Бетис. Показахме, че сме с класи над шампиона на Финландия. Показахме отлични игри и е най-нормално да има оферти. Не крием, че към Кирил Десподов и други наши състезатели има интерес.

Трансферът на Игор Тиаго е завършен. Въпрос на часове е двата клуба да го обявят. Лудогорец се разделя с него. Сумата е рекордна за българския пазар. Малко под 8 милиона е и не е за 100% от правата на футболиста. Запазваме си 12.5% за бъдещ трансфер. Имайки предвид, че Брюж продава много скъпо... Това момче е на 21, в края на месеца ще навърши 22. Направи фантастична пролет. За всички е ясно, че Кирил и той бяха най-добрите плюс всички други - треньорите и щаба.

Ивайло Петев продължава да е начело на Лудогорец. Аз казах и при смяната, и след Купата. Неговият договор има още две години. Всички работим да си го изпълни. От "В" група е в този клуб. Знае най-малката подробност. Събра доста опит. Работи с много добри футболисти. Надявам се да вървим напред", заяви Караманджуков.