Невиждан досега модел на привличане на футболист се готви в САЩ. Информацията е на каталунското издание Sport, като моментално разбуни духовете, защото обект на нетрадиционната оферта ще е суперзвездата Лионел Меси.

От американската Мейджър сокър лийг са готови на всичко, само и само да накарат аржентинеца да облече екипа на някой от местните клубове. A на кой точно - по негов собствен избор. Точно така - 29-те елитни клуба ще съберат пари за заплатата на Меси, а той сам ще избере в кой от всичките отбори ще играе. Може да звучи леко налудничаво, но в САЩ наистина се работи около подобен вариант.

Защото от Интер Маями - клубът, чийто собственик е легендата Дейвид Бекъм, вече заявиха официално желанието си да имат Меси. Нито един американски тим обаче не може да плаща исканите от аржентинеца 1 милион долара на седмица.

Какво ще спечелят останалите 28 клуба ли? Това, че интересът към футбола в страната ще се вдигне в пъти, а така и приходите от рекламни и телевизионни права.

"Ще излъжа, ако кажа, че не се работи около варианта да се привлече Меси. Искаме да доведем най-добрите играчи в света в този футболен клуб. Меси и Бускетс са двамата, които се открояват повече през последните години. Те са страхотни играчи, които все още биха били от огромна полза за целия футбол в страната", заяви треньорът на Интер Маями Фил Невил.

Както е ясно, договорът на Меси с ПСЖ изтича в края на сезона, като бъдещето на играча остава неясно, а в момента той има право да преговаря открито с всеки един мераклия за подписа му.