Селекционерът на Италия Роберто Манчини не показа голямо задоволство от спечелената победа с 2:0 в София.

Треньорът бе лаконичен в изказването си пред БНТ след края на световната квалификация, която отбеляза 24-и пореден мач без загуба за "скуадра адзура" при Манчини.

"Срещнахме отбор, който се защитава по чудесен начин - каза италианският селекционер. - Беше ни трудно, нямаше големи пространства преди първия гол. След това бе различно.

Естествено, че дузпата и попадението дойдоха във важен момент, в края на полувремето. Но да отбележим, че Италия никога не бе печелила в София и това е традиционно труден терен за нас. Затова и съм доволен.

Когато отборите играят срещу Италия, дават всичко от себе си, не съм изненадан, че и днес срещу българите беше много трудно.

В тази група ще трябва да спечелим и шестте оставащи мача, за да сме сигурни, че ще се класираме за световното първенство."

Не съществуват леки мачове, не си мислете, че тази победа е била лесна. Обаче нямаше момент, в който да съм притеснен в победата, през цялото време бях уверен, че ще достигнем до нея. Хареса ми отношението на отбора, трудно е срещу такъв затворен отбор. България правеше всичко възможно, за да не загуби, което направи мача труден.