Бразилската легенда Роналдиньо е на прага на шокиращо завръщане в професионалния футбол. 40-годишният магьосник, който за последно бе забъркан в проблеми с властите и прекара повече от месец в затвор в Парагвай, а в момента е под домашен арест, иска да играе под ръководството на друга икона - Диего Марадона.

Дон Диего е треньор на Химнасия (Ла Плата) в родната си Аржентина, като Рони вече го е уведомил за желанието си твърдят местните медии. В момента той е под домашен арест, но се надява всичко да приключи благополучно в близко бъдеще и наистина да може отново да покаже на какво е способен на терена.

За последно Роналдиньо игра за Флуминензе през 2015 година, а официално прекрaти кариерата си през януари 2018 година.

Към момента няма официален коментар от която и да е замесена страна за евентуалното събиране на едно място на двете легендарни десетки, но подобен ход би бил от полза на Химнасия най-малко от маркетингова гледна точка. Да събереш в един отбор двама от най-великите футболисти в историята, макар и в различни роли, със сигурност ще доведе до голям интерес към аржентинския тим.

Марадона е треньор на Химнасия от края на миналата година, а преди това работеше в Мексико и ОАЕ. Мултимедийната платформа Netflix дори посвети документален сериал на престоя му в мексиканския Дорадос и продукцията се радваше на доста сериозен успех.