Дните на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия може рязко да се окажат към края си.

А причината е вълната от недоволство срещу него заради просташко държание и обиден жест, който може да му навлече дори съдебни проблеми.

Хиляди саудитци призоваха Роналдо да бъде депортиран на мига от страната, след като португалецът се хвана публично за половия си орган, за да отговори на скандиращи "Меси!" фенове.

Това стана при загубата на неговия Ал Насър от Ал Хилал, след която нервите на звездата не издържаха.

Популярният в страната адвокат Нуф бин Ахмед заяви в Twitter, че ще подаде жалба в прокуратурата срещу португалеца, когото обвинява в извършването на "престъпление, свързано с публична непристойност".

"Това се счита за престъпление, свързано с публична непристойност, и е едно от престъпленията, които водят до арест и депортиране, ако са извършени от чужденец", заяви адвокатът по международно право, който прилага като доказателство видеото на португалеца.

Реакцията на местните медии също бе изключително остра. Телевизионният спортен журналист Озман Абу Бакр нарече действието "неморален и неприличен жест към зрителите" и заяви, че Футболната федерация на Саудитска Арабия трябва да прекрати веднага договора на CR7.

Ако това се случи, то азиатската авантюра на Роналдо ще приключи наистина скоростно и най-вече - безславно.