Руснакът Антон Зингаревич изгледа мача на Ботев срещу Черно море в понеделник, завършил 1:1 в Коматево.

Бизнесменът работи по финализиране официално на сделката да придобие клуба от Пловдив, но вече работи от няколко месеца в него като доведе изпълнителен директор, треньор, а с неговата благословия бяха привлечени и немалко нови играчи.

Зингаревич за първи път говори пред българските меди в кратко изявление след двубоя с Черно море, признавайки, че краят на сделката за собствеността е близо. И, че Ботев не е краткосрочен, а дългосрочен проект.

Ето какво каза руснакът:

"В следващите две седмици се надявам да приключим сделката, въпрос на време е. Има неща, които трябваше да се случат, а това не са неща, които стават бързо. Разбирам загрижеността на феновете.

Притеснени са и за отбора, но и за това трябва време. Ще има подобрение, но по пътя към него ще има загуби. Познавам треньорския щаб и отбора, работят здраво и резултатите ще дойдат.

Трябва да използваме максимално добре летния трансферен прозорец.

Каква е финансовата ситуация на Ботев ли? Положението е такова, каквото е, на никого във футбола не е лесно в момента. С нула приходи от дните на мачовете (билети и т.н.), с всички останали проблеми, цялата футболна индустрия е поставена пред огромно предизвикателство. Ние оцеляваме, ще се подобряваме и в това направление.

Имаме правилния план, това е дългосрочен проект. Амбицията ни е този клуб да играе в Европа. Да, Ботев е страдал в последно време, много неща трябва да се подобрят. Организацията например.

Но рано или късно ще стигнем до нашите цели. А те са - позиция в Европа."