Отборът на Черно море постигна своя четвърти пореден успех в Първа лига.

"Моряците" спечелиха с 2:0 гостуването си на Ботев (Враца), като по този начин макар и временно, успяха да дръпнат с три точки пред Левски на четвъртото място.

А това е място, което може да даде възможност на заелия го в края на сезона тим да играе бараж за място в Европа, като на този етап битката за него се очертава да е ожесточена.

Днес "моряците" изковаха победата си доста трудно и с два късни гола, но това в никакъв случай не е изненада, защото през настоящия сезон Враца се оказа едно от най-трудните места за гостуване.

Показателен е фактът, че Ботев не само не бе губил у дома от 23 октовмри, но не бе допускал и гол от същата дата, когато загуби от лидера в класирането ЦСКА. Серията обаче приключи на празничния за Враца 21 април, който бележи 102-ата годишнина от основаването на клуба.

Днес врачани отстъпиха на Черно море, а със сигурност в основата на този резултат стои случилото се в 72-ата минута.

Тогава след центриране Исмаил Иса игра с глава, а топката среща разперената встрани ръка на Диего Фераресо, при което още в реално време съдията Георги Кабаков посочи бялата точка.

Решението му бе потвръдено, а със страхотно изпълнение Атанас Илиев вкара за 1:0.

До този епизод мачът във Враца със сигурност не бе от най-атрактивните, като двата тима залагаха предимно на битката, а футболните мигове бяха съвсем малко.

Десет минути след откриващия гол Алекс Фернандес вкара за 2;0, с което реши всичко в срещата и прати трите точки към Варна.

Така Черно море вече е на четвъртото място, докато Ботев остава на 12-ото място с 24 пункта, три пред 14-ото място, което ще прати заелия го тим на бараж за оставане в елита.