Временният треньор на Азербайджан Ариф Асадов заяви, че макар да става дума за приятелски мачове, той очаква победи срещу България и Монголия. Именно нашите национали са един от съперниците на домакините в новосъздадения турнир FIFA Series, а другата среща противопоставя местния тим на Монголия в Баку.

Освен с азербайджанските национали, нашите ще играят и с Танзания.

Тимът е с временен наставник в лицето на Асадов, а също така има и доста липсващи играчи, но това по никакъв начин няма да промен настройката, която е именно за победа. Срещу "лъвовете" и монголците азербайджанските национали ще бъдат водени от Асадов, който е временно решение след раздялата с италианеца Джани де Биази.

В понеделник вечер от сметките му отпадна Алексей Исаев от Карабах, а също така липсват и Антон Кривоцюк, който играе в корейския Теджон, както и Махир Емрели от Динамо (Загреб), като и тримата са контузени.

"Въпреки че резултатът не е много важен в приятелските мачове, ние излизаме за победа винаги. Една от целите ни е да спечелим и двата мача, за да повдигнем настроението. Срещу Монголия и България излизаме за успех", заяви Асадов.

Едно от по-познатите имена е Ренат Дадашов, който е бил собственост на английския Уулвърхемптън, както и Филип Озобчич, който е бивш национал на Хърватия, но след само два мача за "ватрените" избира да играе за азербайджанската селекция, тъй като има повече от пет години в местното първенство. Рамил Шейдаев пък е играл за Зенит (Санкт Петербург) и Динамо (Москва).

Повечето национали на страната играят в местното първенство или в това на Турция, като изключения са Йозан Гьокчу от нидерландския ФК Айндховен, Емил Мустафайев от украинския Полисия (Житомир), Рахил Махмадов от полския Лодз и Муса Гурбанли от шведския Юргорден.

Срещата с България е в понеделник (25 март), а тази с Монголия - няколко дни по-рано, в петък (22 март), когато българите играят с Танзания.