Съдът в Манчестър вече седмица слуша тежките обвинения към легендата Райън Гигс и свидетелските показания по тях на приятелката му Кейт Гревил и нейната сестра Ема.

Някои от нещата, които бяха казани за тези дни са направо стряскащи, но защитата на славното някога крило на Манчестър Юнайтед и Уелс отхвърля обвиненията и ще пледира "невинен".

В петък съдът е видял и видео доказателства, записани от охранителни камери в дома на Гигс, както и с мобилния телефон на сестрата на гаджето му.

Чуха се и аудиозаписи при повикването на полицията от Ема заради нанесен побой на нейната сестра от бившия футболист, както и части от разговорите на униформените с Гигс при пристигането на мястото.

"Не е нищо особено, устната и кърви - казва Райън на полицай. - Тя ме ритна и аз я ударих през устата..."

Двамата са имали множество скандали в месеците преди да дойде официалната жалба и подаден иск, след който бе възбудено съдебното дело в края на миналата година.

Кейт Гревил заяви пред съда тази седмица, че е била системно тероризирана, Гигс е имал връзки с между 4 и 8 други жени по време на тяхното съжителство, а тя е открила това и така са започнали препирните.

"Чувствах се като робиня, беше ми нареждано какво да правя, бях тормозена, но поне нямаше физическо насилие преди последния случай", описва обивнителката.

Ако бъде признат за виновен в нанасяне на телесна повреда, системен тормоз и "контролиращо друг човек поведение", Гигс може да влезе в затвора.