Драмите в родното съдийство продължават с пълна сила, като Съдийската комисия към БФС катеогрично се разграничи от становищте на Асоциацията на футболните съдии.

Казусът стартира вчера, когато Съдийската комисия спря правата на петима наши рефери до 31 март без да посочва конкретна причина.

Единствено бе посочено, че работата на въпросните рефери е анализирана след личното нареждане на Борислав Михайлов, което на практика създаде впечатление, че те са отстранени по искане на президента на родната централа.

Днес от Асоциацията на родните рефери излязоха с гневно становищия срещу БФС, президента Борислав Михйалов, както и срещу Съдийската комисия в лицето на нейния председател Виктор Кашай.

В нея пишеше, че действията на съдийската комисия са срамни, а реферите са превърнати в изкупителна жертва в опитите на БФС да тушита напрежението около дадени клубове.

Съдийската комисия отоговори на тези обвинения като отрече Борислав Михайлов да е нареждал отстраняването на въпросните рефери От комисията написаха, че той само е наредил анализа на тяхната работа.

Ето какво написаха от Съдийската комисия, разграничавайки се от становищите на Асоциацията на реферите:

"Съдийската комисия към БФС категорично се разграничава от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии. СК взема ВСИЧКИ СВОИ РЕШЕНИЯ самостоятелно и без вмешателство на когото и да било в работата й.

В конкретния случай бе направен анализ на представянето на съдиите по изискване на президента на БФС, а на базата на този анализ СК взе решение за временно спиране на правата на петима съдии.

Държим да подчертаем, че Асоциацията на футболните съдии е нелегитимна организация, непризната нито от ММС, нито от БФС. Тя е създадена само и единствено да събира членски внос без изричното съгласие на реферите и да организира наградни церемонии веднъж годишно.

В миналото неведнъж съдии са понасяли санкции за незадоволително представяне, но същата Асоциация не се е застъпвала за тях. Любопитно ни е чии засегнати интереси са предизвикали подобна реакция..."