Сагата със самоотлъчката на Кристиано Роналдо продължава вече трети ден. Португалецът бойкотира тренировките на Манчестър Юнайтед и отказва да се присъедини към съотборниците си.

37-годишният нападател трябваше да стартира подготовка с Юнайтед още в понеделник, но според информациите си стои в Португалия, където тренира на базата на местния национален тим. Пред клуба от "Олд Трафорд" той е оправдал закъснението си със семейни причини.

Засилват се слуховете, че Роналдо изобщо не иска да се прибира в Юнайтед и неговият мениджър му търси нов отбор. Все още не е ясно дали в петък той ще отпътува с отбора предсезонното турне в Тайланд и Австралия. Първата контрола на "Червените дяволи" е в понеделник в Банкок срещу Ливърпул.

От ръководството на Юнайтед няма никаква реакция, като единствената официална информация е, че са уведомени от агента на Роналдо за това, че той ще закъснее, без да е ясно колко.

В същото време новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг веднага показа, че няма да търпи футболистите да се представят под нивото си дори на тренировки. На споделено от клуба видео на едно от първите занимания под негово ръководство се чува как той прави забележка на играчите, че допускат прекалено много грешки.

Става дума за упражнение, при което състезателите си подават топката. Тен Хаг и неговите асистенти не са доволни, че футболистите често не насочват кълбото към точния крак на своя съотборник.