След като спечелиха поредната си титла на Германия, в Байерн (Мюнхен) могат още по-спокойно и концентрирано да гледат към бъдещето си.

На баварците им предстои още един мач с Челси в осминафиналите на Шампионската лига, след като те спечелиха гостуването си в Лондон с 3:0 и са наистина близо до четвъртфиналите в турнира.

Паралелно с това обаче на "Алианц Арена" мислят и за потенциалните трансфери, като един позабравен такъв отново е на дневен ред. Лерой Сане от Манчестър Сити отново е актуална тема за първенците на родната му страна, които потриват ръце, че с оглед на ситуацията имат реална възможност да го вземат за значително по-малка сума.

Миналата година Сане бе близо до трансфер в Мюнхен за 100 милиона евро, но скъсани кръстни връзки на коляното на немския национал осуетиха сделката. Сега от Байерн са предложили на колегите си от Манчестър 40 милиона евро, като Bild съобщава, че "гражданите" са наясно, че крилото ще напусне.

Единствената въпросителна е дали това ще се случи в близките месеци за 40 милиона евро или следващата година, когато Сане ще бъде свободен агент.

И в двата случая Сити ще бъде в ролята на губещ, след като през 2016 година плати на Шалке 04 малко повече от 50 милиона евро за правата му.