Английската Висша лига, както и Футболната лига, разследват Лестър Сити за нарушения на финансовите правила. Клубът е уведомен и вероятно ще бъде наказан в следващите седмици.

Тимът изпадна от елита в края на миналия сезон, а сега води в Чемпиъншип и е близо до завръщане.

Но не, и ако бъде наказан с отнемане на точки.

"Лисиците" са разследвани за нарушения в последните три сезона във Висшата лига. Според The Athletic става дума за около 7 милиона лири като прекрачване на прага за допустими загуби в период от три сезона.

Тоест - нарушението, ако има такова, е за около 2.3 милиона лири годишно... За Висшата лига това са дребни стотинки, но... правилата са си правила. Особено, когато се отнася за клубове като Лестър, Нотингам или Евертън - дотук наказани са вторият и третият, а сега е разследван първият.

Въпреки това при 115 повдигнати обвинения и улики срещу Манчестър Сити от 2 години насам, санкция така и няма.

Новината може да се окаже добра за един българин - Илия Груев, футболист на Лийдс Юнайтед.

Този отбор е първи в Чемпиъншип с 82 точки, колкото има и Лестър. Третият Ипсуич е с 81, а само два тима влизат директно в елита. Така битката е на три отбора за две квоти, като четвъртият Саутхемптън изглежда извън играта със 73 т. (макар и с два мача по-малко).

Евентуално наказание на Лестър и отнемане на точки от актива му, ще отвори почти сигурно вратата на Висшата лига за Груев и отбора му.