Продължаващите вече три дни празненства за титлата на Аржентина сякаш неизбежно доведоха и до първите лоши новини - за жертви и ранени, след като по улиците има милиони хора, пие се алкохол, а вероятно в употреба влизат и други вещества.

Според полицията в Буенос Айрес над 50 000 души постоянно са останали около монумента Обелиска от момента на финала в неделя срещу Франция до вторник следобед, в очакване на автобуса с играчите и купата.

Бюлетинът на властите е неприятно четиво:

-24-годишен младеж е загинал днес в болницата в Рекова, едно от предградията на Буенос Айрес. Паднал е от покрив на сграда, където е празнувал със знамето си. Случило се е в неделя срещу понеделник, а битката за живота му е продължила дълги часове.

- 30-годишен мъж загина на улицата в град Бахиа Бланка, където с мотоциклета си обикалял насред фиестата. Знамето, вързано за врата му, се заплело в минаващ близо автомобил, човекът е паднал и е починал от удара.

- 33-годишен аржентинец е наръган в една от станциите на метрото в Буенос Айрес, на линия С, гара "Ретиро". Група хулигани са го атакували, един го а намушкал два пъти в областта на стомаха.

Бързата намеса на полиция и медицински лица го е спасила, той е в болница, но не се съобщава да има опасност за живота му.

В нощта срещу понеделник стотици са нахлули във вътрешността на Обелиска, за да се изкачат по вътрешните стълби към върха - което е забранено, а портите са запечатани. Разбити са, според полицейския бюлетин, с... боздуган.