Кристиано Роналдо е бил по-добър от всички дори и в юношеските си години. Петкратният носител на "Златната топка" бе сравнен с баскетболната легенда Майкъл Джордан от един от съотборниците си в Спортинг (Лисабон), който говори за отдадеността, характера му и състезателния дух, които е притежавал още от ранна възраст.

"Имах възможността да бъда съотборник с феноменален футболист като него. Манталитетът му бе различен още когато бе на 17. Беше най-добър във всичко, което правехме - без значение дали ставаше дума за билярд или джага. Още тогава вдигаше повече от всички във фитнеса", разказва Родриго Тейо, който игра за Спортинг от 2001 до 2007 година.

Роналдо прекара само един сезон в представителния отбор на Спортинг - 2002/2003, а след това бе продаден в Манчестър Юнайтед.

"Напомняше ми на Майкъл Джордан - беше готов да се състезава в абсолютно всичко. Тренираше индивидуално дори в дните, в които имахме мачове", спомня си още Тейо.

Чилиецът добавя, че Кристиано е и добър човек, като дава за пример последния си рожден ден. Тогава жена му го изненадала с фланелка на Ювентус, която CR7 лично бил подписал.