Изглежда изгнанието на Месут Йозил в Арсенал ще продължи и то по негово желание.

Халфът на "артилеристите" е отказал поредна оферта от турския гранд Фенербахче и предпочита да остане в Лондон, където пореден треньор в лицето на Микел Артета не разчита на него.

31-годишният плеймейкър не е играл нито една минута под ръководството на испанеца и изглеждаше много вероятно да напусне отбора през следващия трансферен прозорец.

Немският Bild обаче пише, че той е отказал на Фенербахче въпреки желанието на съпругата му Амине Гюлше за трансфер и живот в Истанбул.

От контракта на Йозил в Арсенал остават само 12 месеца, но Фенербахче няма как да покрие заплатата му от 350 хиляди паунда на седмица. Бившият германски национал предпочита да си я запази и да стои на пейката.

Амине Гюлше, която е актриса и бивша мис Турция, се надява и на евентуален трансфер в шампиона Истанбул Басакшекир, който също има итнерес към Йозил.

Наскоро Артета каза, че е готов да даде шанс на бившия играч на Вердер и Реал (Мадрид), но това изглежда все по-малко вероятно, тъй като сезонът е към своето приключване.