Треньорът на ЦСКА - Саша Илич, определи днешния мач срещу Лудогорец като най-силния за неговия тим.

Макар "червените" да загубиха с 1:2 в Разград, сръбският специалист отчете, че това е играта и борбеността, която иска да вижда от състава си.

Той отчете факта, че докато Лудогорец е вкарал два гола с три точни удара, то неговият тим е направи 6-7 пропуска от чисти ситуации.

"Мога да кажа, че това ни е най-добрият мач откакто съм треньор. Без значение от резултата, днес ние играхме по-добре от Лудогорец.

Ако трябва да обобщи, те ни вкараха два гола с два-три удара. Ние създадохме 6-7 положения и вкарахме веднъж. Но големите отбори като Лудогорец се справят с такива ситуации, когато са под напрежение, ние не успяхме.

Сигурен съм, че ако продължим да играем по този начин, победите ще дойдат. На футболистите ще им е трудно, но загубите учат.

Когато играем като отбор може да се противопоставим на Лудогорец и Левски, когато не го правим нямаме шанс", сподели той.

Неговият колега Анте Шимунджа също отчете, че мачът не е бил от най-силните за Лудогорец, но остана доволен от реакцията на неговите играчи и постигнатата победа.

"Щастлив съм, че демонстрирахме характер и спечелихме. Стъпихме на краката си в момент, в който не се представяхме добре.

Мога да кажа, че ЦСКА ни изненада със схемата си от трима бранители. Те не бяха играли в тази схема, но в първите 15 минути ние контролирахме играта.

След това допускахме грешки, но това е дерби, има ги и тези моменти.

Аз съм доволен от реакцията на моите играчи. В хода на седмица имаме три много важни мача за сезона ни, но това не е проблем, длъжни сме да се справим", заяви той.

Снимка: Bulphoto