Селекционерът на България Георги Дерменджиев ще получава сравнително скромно възнаграждение, спрямо предшествениците му. Заплатата на треньора ще е около 20 000 лева месечно, а контрактът му е само до 1 април.

И Красимир Балъков, и Петър Хубчев, а да не говорим за хора като Лотар Матеус, Любослав Пенев и Станимир Стоилов, получаваха доста по-сериозни суми от БФС, докато водиха националния отбор.

Днес Дерменджиев ще представи пред ръководителите на футболния съюз хората от екипа си - помощници, треньор на вратарите и анализатор. А след няколко дни, в понеделник, трябва да обяви и повиквателните за играещите в чужбина национали преди евроквалификацията с Чехия на 17 ноември в София.

В първото си интервю като национален селекционер, дадено пред БНТ, специалистът каза:

"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Той представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни, и хора, които са против.

За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти.

Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие. Нека вървим крачка по крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани.

Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020.

Не трябва да се подценява Хаити (с тях имаме контрола на 14 ноември - б.р.). Футболът се развива бързо. Няма значение от името на съперника, трябва да се играе отговорно. Още един път призовавам - нека си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да са на брой, те трябва да поддържат отбора.

Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема.

Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни."