България постигна победа в първия мач на Младен Кръстаич като национален селекционер. Сръбският треньор дебютира с убедителен успех с 5:1 срещу Гибралтар, като така си гарантира място в Лига "С" на Лигата на нациите, спасявайки се от отпадане.

Ето и какво каза сърбинът след категоричната победа в Разград.

"Радвам се за футболистите, тъй като с тази победа си осигурихме оставане в групата. Искам да честитя на играчите хубавото представяне в мача. Има някои неща от технически характер, които да работим, но най-важна е победата", започна той.

"Забележки имам, малки, тънки. 90 минути обаче момчетата бяха концентрирани. От моя щаб ще изгледаме мача отново, за да видим грешките. Да, Гибралтар не е мерило, но когато завършихме 1:1, се оказа не точно така. Но България трябва да прави такива резултати, защото тя има класа и име на футболна нация. Сега в Северна Македония трябва да потвърдим играта си", добави Кръстаич.

"Селекцията ще продължи, тогава ще видим как ще преценяваме по-нататък. Отборът днес беше много млад. Трябват бързи, класни и експлозивни играчи за игра на ниво в Европа. Не е нужно във футбола да откриваш топлата вода. Искахме да намерим такива футболисти и смятам, че с щаба ми успяхме", завърши той.