Селекционерът на Иран Карлош Кейрош се скара с журналистка на Би Би Си, който го пита за протестите в Близкия изток.

Португалският наставник попита защо неговите колеги не получават подобни въпроси и по-конкретно защо селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не е запитан за конфликта в Афганистан.

Недоволството му бе породено от журналистката на BBC Persia Шаима Халил.

"Защо не питате другите треньори за политически конфликти? Защо не питате Гарет Саутгей защо Англия и САЩ напуснаха Афганистан и оставиха всички жени в страната сами?", отсече португалецът.

Кейрош беше ядосан и защо тази журналистка малко по-рано попита нападателя Мехди Тареми дали ще отправи послание към протестиращите срещу режима в страната.

Конфликтът в Иран се разрази заради смъртта на 22-годишната Махса Амини, която бе убита заради неправилно носене на хиджаб.

Тареми отвърна така:

"Още преди дни казах, че няма да отговарям на такива въпроси, но този път ще отговоря. Ние не сме под напрежение и това е футболен турнир. Футболните журналисти трябва да уважават това и да коментирам само неща свързани с играта".

Кейрош добави:

"Оставете момчетата да играят. Честно ли е да им задавате политически въпроси? Като преса имате вашата свобода, но и ние нашата да не отговаряме. Трябва да уважавате тази наша позиция. Странно е, че не питате другите треньори и играчи за процеси в техните държави. Оставете играчите да играят футбол".