Пауло Бенто напусна поста национален селекционер на Южна Корея по-малко от час, след като отборът отпадна от Мондиал 2022.

Португалецът обяви решението си още на пресконференцията на стадиона, където се игра осминафинала с Бразилия, загубен с 1:4.

"И аз, и корейският футбол, трябва да мислим за бъдещето - каза треньорът. - За мен то не е в националния тим на Корея. Казах го току-що на шефа на федерацията, а и на играчите в съблекалнята.

Тръгвам си, това решение бе взето още преди първенството. Благодаря на футболистите за всичко, което дадоха на терена. Могат да бъдат горди с представянето си."

В думите на Бенто видимо остана огорчение от федерацията, която спомена само веднъж, и то в лицето на президента. Португалецът похвали футболистите, които са показали "истинското лице на корейската игра, себераздаване и отношение на истински професионалисти".

На Мондиала отборът му бе борбен, не се даде на Уругвай (0:0), падна драматично в супер мач от Гана (2:3) и надви Португалия с 2:1, като след този мач сянката на съмненията го постави под огромно напрежение.

Знаете - слуховете, че португалците не са се напъвали, за да помогнат на сънародника си...

Но срещу Бразилия корейците нямаха никакъв шанс.