Селекционерът на националния отбор по футбол на България Младен Кръстаич отхвърли обвиненията, че бърка в повиквателните си за конкретни играчи.

Спецът застана пред медиите преди утрешната европейска квалификация срещу Сърбия в Разград, която обаче на практика е без значение за "лъвовете", които загубиха шансове за класиране.

Двубоят на "Хювефарма Арена" е от 21:45 часа пряко по БНТ1, а Кръстачи даде да се разбере, че повиканите от него футболисти са най-добрите, с които България разполага към момента. Той не пропусна и да обвини треньорите на клубите отбори, че държат българските национали резерви, а залагат предимно на чужденци.

И още нещо - селекционерът бе категоричен, че не мисли да напуска поста, въпреки лошите резултати.

"Мога да ви кажа, че не следя медиите преди нашите мачове. Приемам някои неща емоционално. Не съм в течение за това, което се пише. Ние подмладяваме отбора, но ако погледнете нашия състав, нямаме футболисти от водещите пет първенства в Европа, с изключение на Илия Груев и капитана Кирил Десподов, който играе на високо ниво. Всички останали са млади. Някои не играят в клубните си отбори. Защо това се случва? Не аз трябва да ви отговоря. С това разполагаме.

Ако вие имате по-добри играчи, дайте ми ги. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, това е най-доброто, с което разполагаме. Това са играчите, които следващите десет години ще играят за националния отбор. Когато няма резултати, естествено, че има натиск. Бих го усетил, ако не работим както трябва. Ръководството на БФС обаче отчита, че работим както трябва. Липсват ни обаче резултати, особено срещу Черна гора и Литва", обясни Кръстаич.

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов също говори пред медиите и направи любопитно твърдение. Според нападателя на Лудогорец, ако България играе както срещу Литва (1:1), ще победи Сърбия.

"Очаква ни най-добрият отбор в групата. Не сме фаворити, но това може би е по-добре и за нас. Изиграхме добър мач в Литва, резултатът не бе добър, но раздаването беше на 100%, футболът е игра на голове. Ако играем както срещу Литва, мисля, че ще имаме успех", сподели Десподов.

БТА