Семейството на трагично загиналия футболист Емилиано Сала се обърна към адвоката с най-голяма репутация във Великобритания в момента.

Близките на нападателя от Аржентина искат "справедливост и някой да си плати, ако има виновни" за смъртта на тяхното момче.

Майкъл Мансфийлд е юрист с изключителен опит в някои от най-тежките и обществено значими дела в страната за последните 30 години.

Той представляваше семействата на жертвите от трагедията на стадион "Хилзбъро", където 96 привърженици на Ливърпул намериха смъртта си на 15 април 1989 г.

Преди 3 години Мансфийлд и екипът му постигнаха успех, делото разсекрети полицейските доклади и се оказа, че именно грешки на охраната на стадиона е предизвикала толкова много смърт.

Юристът бе нает и от Мохамед ал Файед, за да търси справедливост по дело около смъртта на сина му Доди, който загина заедно с принцеса Даяна в Париж.

Семейството на Сала е наело Мансфийлд и иска отговори.

Според майката на Емилиано Сала - Мерседес Тафарел, желанието на фамилията е да получи "справедливост".

Мансфийлд ще разгледа докладите на полицията, показанията на агента Уили Макей, както и на клубовете Кардиф и Нант, преди да бъде оформен съдебен иск.

Не е ясно дали ще се търси и финансово обезщетение и от кого, както и каква сума ще получи топ адвокатът от семейството за работата си.

Но се знае, че кантората на Мансфийлд отказа да получи хонорар за делото, което спечели в полза на жертвите от "Хилзбъро".