Семейството на Емилиано Сала публикува кратко официално изявление, разпространено чрез медиите в Аржентина, Франция и Англия.

Късно снощи близките на футболиста бяха известени за идентифицирането на Емилиано след изваждането на тялото от самолета, потънал на дъното на Ламанша.

"С безкрайна тъга потвърждаваме, че разпознатото тяло е на Емилиано. Искаме да благодарим на всички вас за подкрепата, за загрижеността в това най-ужасно болезнено време за нас.

Видяхме как целият свят се мобилизира в наша подкрепа, а това помогна много и за допълнителното търсене. Благодарение на вас ще имаме възможност да оплачем нашия син и брат.

В този петъчен ден мислите ни са с Дейвид Ибътсън и неговото семейство, като продължаваме да се надяваме търсенето за него да не спира и да бъде направено всичко необходимо той да бъде намерен.

Молим ви да уважите нашата тъга, запазете Еми във вашите молитви и мисли.

С благодарности,

Семейството на Емилиано Сала."

Същевременно Кардиф - клубът, за който нападателят така и не успя да изиграе нито един мач, предложи на семейството да се погрижи и да плати всички разходи по превозването на тялото до родната Аржентина. Мениджърът Нийл Уорнък не успя да сдържи сълзите си на пресконференцията днес, припомняйки си първата и единствена среща с Емилиано при подписването на договора на играча с Кардиф.

Всички мачове в Англия и Франция през уикенда ще започнат с минута мълчание, а досегашният отбор на Сала - Нант, извади завинаги номер 9 от употреба. Никой повече няма да го носи в жълто-зеления екип.