Агенти от УЕФА, както и от българските здравни власти, ще следят за спазването на мерките срещу пандемията тази вечер на Националния стадион "Васил Левски".

В 21,45 часа приемаме в решаващ бараж Унгария, а в последния момент бе разрешена продажбата на малко над 8 хиляди билета. Мачът ще се предава по БНТ1, ще го следите на живо и с Dir.bg.

Протокол от 40 страници бе изпратен в Българския футболен съюз, както се случи и с всяка друга федерация, отборът на която има мач от календара на националните тимове през настоящата пауза.

Всеки зрител трябва да изгледа целия мач с предпазна маска на лицето, независимо, че стадионът е открито пространство. Още на входовете са поставени зони с дезинфектанти, а с тях ще се извърши профилактика и на почивката на мача между зрителите и при скамейките на резервите.

На таблото на стадиона ще върви видео с инструкции за мерките, като нарушенията ще бъдат санкционирани много строго. Глоби има право да налага УЕФА, но и българското здравно министерство.

Не се продаваха билети за всички блокове и сектори на стадиона, като реално фенове, които днес отидоха до касите, нямаха достъп до пропуски под козирката на арената. При очаквания дъжд, това не бе идеален вариант, но закупените предварително около 1800 билета, както и хората от двете делегации и ВИП гостите в ложите заемат тези позиции. Всички са разположени през задължителната дистанция от 2 метра и поне през ред.

Покани бяха изпратени на българския премиер Бойко Борисов и унгарския Виктор Орбан, но и двамата не се очакваха на стадиона. Правителството на страната ни се очакваше да е представено от спортния министър Красен Кралев.

За първи път на Националния стадион ще се използва системата за видео асистенция на съдиите - ВАР. Инсталацията е мобилна, докарана специално за мача и няма да бъде постоянно монтирана на арената. У нас вече имаше мач с използване на ВАР - Лудогорец срещу Интер (0:2) в Лига Европа през февруари.